Sinterklaas geniet heerlijk van zijn vrije zomer! Zijn Scherpenzeelse vrienden zitten ondertussen niet stil; achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het Sint-programma van dit jaar. Ook een bijdrage leveren? Zeer gewaardeerd en grote dank! Ps. zijn er al pepernoten gesignaleerd??

➡️ sinterklaasinscherpenzeel.nl/vriend-van-sinterklaas-worden/?fbclid=IwAR39KutGh4QkKTkZZYm1MGylkTfw...
...

View on Facebook

Lieve pepernotenvrienden! Om alvast in de agenda te noteren: de Sinterklaas intocht is dit jaar op *zaterdag 16 november*. Achter de schermen is de Stichting Sint Nicolaas Scherpenzeel al weer druk bezig om alles voor te bereiden. Tips, aanbevelingen en ideeën horen we daarbij graag!

Enne... “vriend worden” kan natuurlijk ook: sinterklaasinscherpenzeel.nl/vriend-van-sinterklaas-worden/
...

View on Facebook

Sint en zijn Pieten genieten van de welverdiende rust in Spanje! En ook bij Modiform is de rust weer terug gekeerd: vanaf half november was de kantine aldaar namelijk het Scherpenzeelse Sint hoofdkwartier. Heel veel dank aan alle Modiformers voor de gastvrijheid en de goede zorgen!! ...

View on Facebook

Een bericht van onze voorzitter!

Het is weer voor bij gevlogen, de dagen van het kinderfeest van het jaar, namelijk het Sinterklaasfeest.

In Scherpenzeel, en net over de grens hiervan, was het overigens ook een feest voor de oudere inwoners van ons prachtige dorp, daar kom ik later nog op terug.

Het begon allemaal op die stralende zaterdag van de 17e november. Sinterklaas en zijn gevolg zo’n 70 zwarte pieten, werden door de Burgemeester mevr. Corry van Rhee–Oud Ammerveld, welkom geheten op het balkon van Huize Scherpenzeel. De schatting was dat er zo’n 500 kinderen aanwezig waren in het park van Huize Scherpenzeel, dit leverde trouwens prachtige foto’s op. Onder de ruim 70 zwarte Pieten waren er 2 Glutenvrije pepernoten Pieten, dit speciaal voor de kinderen met een glutenallergie zodat ook zij konden genieten van de intocht en de pepernoten.

Hierna vertrok de Sint met zijn gevolg naar de Breehoek waar de kinderen konden genieten van een show van de pieten Philippo en Ricardo.

Sinterklaas had in deze periode zijn intrek genomen in de oude kapsalon van @Clarks Haarstudio.

In het Sinthuis waren er bijna dagelijks 2 pieten aanwezig, die een verhaal voorlazen aan de allerkleinsten van de basisscholen en van de kinderopvang.

Enige hoogtepunten verder in deze dagen waren natuurlijk;
* 21 november - de Pieten middag in de Breehoek waar de kinderen konden spelen, sporten en taai taai versieren en waar ook een Zwarte Piet de kinderen ging voorlezen in de bibliotheek.
* 23 november – was een druk bezochte Vossenjacht, hier moesten de kinderen de vossen zoeken en ook uitzoeken waar Sinterklaas zat. De Sint zat statig op het bordes van Huize Scherpenzeel op de kinderen te wachten.
* 27 november – konden de kinderen bij @Piets broodjes, in 3 sessies, een chocolade letter versieren. Deze activiteit was snel vol geboekt.
* 28 november - konden de kinderen bij @bij Thomas, in 3 sessies, pepernoten bakken. Ook deze activiteit was snel vol geboekt.
* 30 november – de Lampionnen optocht, werd ook druk bezocht en was een prachtig gezicht. Zoveel kinderen die achter Sinterklaas aanliepen, die op zijn paard (verlicht met lampjes), een rondje door het dorp heen ging.

Dan kom ik gelijk ook op mijn opmerking in het begin van mijn bedank woord.

Tijdens de Lampionnenoptocht waren er 6 Pieten in het Huis in de Wei aanwezig om voor onze oudere dorpsgenoten een Pietenbingo te draaien met prachtige prijsjes. Ik moet hier eigenlijk ook bij vermelden dat er bij de bingo ook mensen van buiten de dorpsgrens aanwezig waren, namelijk de buren uit Renswoude. Deze avond was ontzettend geslaagd en deze werd door de bewoners erg gewaardeerd.

De dag erna op zaterdag 1 december waren er weer diverse Pieten in het dorp aanwezig om de sponsors te bedanken middels een mooie foto.

Gelijkertijd waren er 5 Zwarte Pieten vertrokken om net over onze dorpsgrens de bewoners van de Moriahoeve een bezoek te brengen.

Hier werd een bezoek gebracht aan de 4 woningen waar de bewoners genoten van de aanwezigheid van de Zwarte Pieten.
Er werd volop gezongen, dit onder begeleiding van een accordeonist, en gedanst.

Tot slot wil ik iedereen bedanken, vrijwilligers, bedrijven en onze sponsors voor hun medewerking om dit weer tot een succes te maken.

Ik wil speciaal mijn/onze dank uitspreken aan;
@ Gemeente Scherpenzeel
@ Geldersch Landschap en Kasteelen
@ Wijkagent + Boa Scherpenzeel

Mocht u een en ander nog terug willen zien van deze prachtige tijd, dan verwijs ik u naar deze Facebookpagina en de prachtige filmpjes: m.youtube.com/channel/UCXpSmR4HemPOrvgYEMRzeEQ
Ook op onze website kunt u de activiteiten terug zien en kunt u zich aanmelden als Donateur of Vriend van de Stichting Sint Nicolaas Scherpenzeel ☺ => sinterklaasinscherpenzeel.nl/vriend-van-sinterklaas-worden

Rest mij nog om, u allen fijne Kerstdagen toe te wensen en een gelukkig en gezond 2019!

Namens de Stichting Sint Nicolaas Scherpenzeel,
Gert Overeem
Voorzitter
...

View on Facebook

8 months ago

Stichting Sint Nicolaas Scherpenzeel

Sinterklaas doet de was bij.....
Al die mooie Pietenkleding is weer stralend schoon mee terug naar Spanje, met grote dank aan Boetiek "Miss Janet" , Stomerij de Jong en onze trouwe helpers!
...

View on Facebook