Sinthuis

Het Sinthuis is dit jaar gevestigd aan de Dorpsstraat 167. Sinthuis is open tijdens diverse activiteiten. Ook zullen Scherpenzeelse peuters en kleuters weer via hun school / kinderdagverblijf uitgenodigd worden voor een bezoekje met VoorleesPiet!

Zaterdag 17 November

Om 14.00 uur start de route vanaf De Breehoek. Na het verwelkomen van Sinterklaas en zijn Pieten door onze Burgemeester in het park, is er in de Breehoek een geweldig optreden van Ricardo & Fillipo en hun Sinterklaasshow. Voetjes van de vloer en genieten maar! Ook aan de ouders is gedacht: tegen een kleine vergoeding zijn er koffie, thee en drankjes beschikbaar. De feestmiddag eindigt om 16.15 uur.

ROUTE:

Breehoek – Marktstraat – Dorpsstraat, Vijverlaan (Huis in de Wei); aankomst Park Huize Scherpenzeel. Na ontvangst via Dorpsstraat, Marktstraat naar Breehoek.

Woensdagochtend 21 november – Pieten in het dorp

Deze ochtend bezoeken de Pieten de Scherpenzeelse scholen en crèches en lopen ze gezellig over de markt!

Woensdag 21 november – Pietenclub

In samenwerking met DOTO, JOS, Set-up, de Openbare Bibliotheek en de Speelotheek.

Vanaf 14.00 uur kun je in De Breehoek terecht voor een heerlijke middag vol spelletjes, voorlezen, dans, sport en gezelligheid. Ook Sinterklaas komt een kijkje nemen! Voor een klein prijsje maak je de middag compleet met een lekker hapje en drankje in het Grand Café (vanaf 13.00 uur geopend).

Vrijdag 23 november – Vossenjacht

Kun jij alle verklede Pieten vinden? Ze lopen vanaf 18.30 uur rond in het dorp. Haal je stempelkaar bij het Sinthuis (Dorpsstraat 167) en ga op jacht! Zodra je stempelkaart vol is, kun je deze ook weer inleveren bij het Sinthuis. De kinderen die meedoen aan de Vossenjacht ontvangen een presentje.

Let op: tijdens de Vossenjacht kun je bij Vakfotografie Westerduin op de foto gaan met de Pieten!

Dinsdag 27 november – Chocoletters versieren @ Piet’s broodjes

Om 15.00 uur en 16.00 uur zitten de smikkelPieten klaar om samen met de kinderen chocoletters te versieren én natuurlijk op te smikkelen. Opgeven is verplicht (vol = vol) en kan bij Piet’s broodjes!

Woensdag 28 november – Pepernoten bakken @ Bij Thomas.

Ga samen met de Pieten aan de (be)slag en bak de heerlijkste pepernoten! Er zijn drie sessies (14.00, 15.00 en 16.00) en de ruimte is beperkt: dus vol = vol. Opgeven is verplicht en kan @ Bij Thomas.

Woensdag 28 november – Inleveren knutselschoentje @ Jumbo Scherpenzeel

Haal nu de knutselplaat @ de Jumbo en maak er thuis een prachtig schoentje van. Op woensdagmiddag 23 november staan de Pieten tussen 14.00 en 15.30 uur klaar in de Jumbo. Neem dan je schoentje mee en laat deze bewonderen én vullen!

Vrijdag 30 november – Lampionnenoptocht en de Pieten naar bed brengen

De sfeervolle lampionnenoptocht door ons dorp beginnen én eindigen we op Plein 40-45. Natuurlijk is ook Amerigo weer van de partij!

ROUTE:

Plein 40-45, Marktstraat, Lijsterbeslaan, Lindenlaan, Dorpsstraat, Vijverlaan, Dorpsstraat, Plein 40-45.